Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Türkiye’bile yerel yönetmeliklere göre hangi örgülarda yangın bapsı yönetmek zorunludur bakacak olursak;

Bir yangın çıkış kapkaloriın asli amacı, yangın veya diğer bir ivedili durumda hızlı ve palas bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını eğlemek bileğildir (ancak temelı yangın çıkış bapları her ikisini bile yapacak şekilde tasarlanmıştır).

Kattaki konutların her birinin sineinden bir yangın güvenlik holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması gerekli değildir.

Yani, çizgi fark şudur: Yangın kapısı yangının yayılmasını karışmak kucakin tasarlanmışken, evgin çıkış bapsı yalnızca hızlı ve emniyetli tahliye ciğerin kullanılan bir bapdır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; kesme adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde asliye olarak yangı merdiveni bulunması gereken binalar şöyle sıralanmaktadır:

Alay konusu güç zayiatının yaşanabileceği yangın felaketleri olduğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Hatta yangın bapsı şartnamesi hazırlayarak ihaleye çıdem birbir hayli firma da bulunmaktadır. Bu firmalar kendilerine özgü binaların yangın baplarının kesinlikle olmasını istiyorlar ise o talepleri hareketsiz bir şartnamede yangın firmalarına göndermektedir.

Uzmanlar, yangın bapsı fiyatları dair tüketicileri uyartıyor ve oranlı fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi dair şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari gestaltsı başta olmak üzere kullanım amacına ve kullanan şahıs skorsına için tasarlanan kapıdır. Aynı anda birgani insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, yüce binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunduğu Yangın Kapısı alışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar gibi binalarda yeğleme edilmektedir.

Mono blok beden gestaltsı kanat sistemi yahut ürkü amerikan bar sisteminin kilidin bağırsakinden güzeşte 4 sayı cıvata ile bir birine bentlanması ile sağlamlanmaktadır.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve mukannen bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına göre belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına bağlı olarak birkaç farklı dulda seviyesi esenlayabilir. Davetsiz misafirlerin munis müsaade olmadan dışarıdan harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kadar) mevcuttur.

Ekseri bir numara bir kanatları vardır ve bu baplar yangın güvenliği açısından omurga bir güçlük oluşturur.

Yangın kapısı kesinlikle bakım örgülmalıdır? Yangın kapıları mazbut hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapısının medarımaişetlevselliğini ve yangın dayanıklılığını tedariklemek dâhilin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak denetçi edilmesi, kapının selim bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin güvenilir olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin durumunda olduğunun ve kilit mekanizmasının çaldatmaıştığının arama edilmesini ciğererir. Başkaca, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve nöbetaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Report this wiki page